Politică

Ion Chicu spune câți bani sunt pe conturile bugetare, la preluarea puterii de către PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul nou a găsit pe conturile trezoreriale ale Bugetului Public Național suma de 9,3 miliarde lei. Veniturile BPN în primele 7 luni ale anului 2021 au fost mai mari cu 6,9 mlrd.lei decât în perioada similara a anului 2020. Deficitul bugetar executat în 7 luni constituie circa 25% din cel planificat pentru tot anul (respectiv, este de circa 2,3 ori mai mic decât cel stabilit inițial în buget), a explicat astăzi Ion Chicu, ex-premierul Republicii Moldova.

”Aceste cifre vorbesc despre faptul, că politicile bugetar-fiscale aplicate în ultimii doi ani au fost, în linii mari, adecvate perioadei și realităților. Să luăm aceste cifre pentru referință… când va veni vremea să analizăm „vremurile”!”, a declarat Chicu.

”Aduc sincere mulțumiri colegilor din instituțiile guvernamentale care au gestionat cu pricepere finanțele publice în această perioadă dificilă. Meritul principal, însă, este al agenților economici și cetățenilor, care au plătit taxe și impozite. Vă mulțumim pentru că întrețineți țara!”, este mesajul ex-premierului.

”Recomand noului PM să se documenteze mai bine, înainte de a spune neadevăruri pe la televiziuni. Cota TVA 6% pentru sectorul HORECA a fost adoptată de Parlament în aprilie 2021 la inițiativa fracțiunii Șor. Nu cred că colegii din Guvern au dat aviz pozitiv la acea inițiativă. Președintele Maia Sandu a promulgat inițiativa lui Șor fără obiecții… Respectiv, Guvernul precedent nu are nimic cu această „confuzie”. Confuzia a fost în vara anului 2019, când Guvernul Sandu a dublat TVA pentru HORECA. Eu voi respecta principiul „primelor 100 de zile” și mă voi abține de la „datul cu părerea” despre „performanțele” noului guvern. Bineînțeles, atunci când vor continua să debiteze minciuni și aberații – voi reacționa”, a punctat Ion Chicu.

loading...

Comments are closed.