Politic

Ion Druță (Pisateli): Dacă Proca (kiler) ar vorbi, Renat ar fi reținut de Interpol – VIDEO

Pinterest LinkedIn Tumblr

În luna martie 2012, la Londra este împușcat bancherul rus Gherman Gorbunțov. Totul a fost surprins pe camerele de supraveghere. Cel care a tras din armă s-a dovedit a fi moldoveanul Vitalie Proca. Deși a fost lovit de mai multe gloanțe, Gorbunțov a fost salvat de medicii britanici. Ulterior bancherul rus a declarat pentru presa din România că cel care a tras din armă a executat comanda lui Renato Usatîi, de la Moscova. Maia rusească a încercat astfel să se răzbune pe Gorbunțov.

Proca a fost arestat pentru tentativă de asasinat în România și condamnat la pușcărie, dar n-a vrut să recunoască în fața judecătorilor cine l-a pus la cale.

Au trecut ani de zile, dar cazul miliardarului rus împușcat la Londra încă rămâne actual. Într-o investigație recentă publicată de Zeppelin, apare o nouă mărturie. E vorba de un intermediar între omul de afaceri și kilerul Proca – Ion Druță, cunoscut în lumea criminală cu numele de „Pisateli”. Într-un video, Pisateli explică de ce Proca tace. E loial lui Usatîi, care i-a dat muți bani ca să nu dechidă gura! Dacă Proca l-ar turna pe Usatîi, imediat Renato ar fi arestat de Interpol.

Renato Usatîi, care are conexiuni strânse cu mafia rusească, susţine în continuare că nu are nicio legătură cu tentativa de asasinat asupra bancherului rus, Gherman Gorbunțov.

Amintim că într-o altă schemă, Usatîi urma să-i transmită lui Proca 10.000 de euro, dar intermediarul a fost reținut de Poliția din RM.

loading...

Write A Comment