Ion Sturza: cu schemele de milioane ale domnului Dodon ce facem?

Ion Sturza cu schemele de milioane ale domnului Dodon ce facem, igor dodon psrm, partidul socialistilor din republica moldova, dodon putin, importul de carne, coruptie moldova, 

Fostul premier Ion Sturza: Ca să mă dau și eu cu părerea…
Timpul trece vertiginos și odată cu el se spulberă și speranța că deoligarhizarea se va produce.

Că a plecat Plahotniuc cu coada între vine, e fantastic! Și le mulțumesc celor implicați! Dar… Baza economică a vechiului regim rămâne intactă. Poate că ceva mai trece și la noii veniți la masa bogaților. Poate…
Plahotniuc & Co. nu aveau afaceri în adevăratul sens al cuvântului. Ei nu produceau nimic, nu ofereau servicii, nu făceau investiții, nu aveau grijă de angajați. Doar de robișorii și lăturași docili.
La baza economică a oligarhiei moldovenești stau crima economică, șantajul, dosarele fabricate, arestările, intimidarea familiilor, strângerea de biruri de la toți și de la toate! Privatizarea ștampilei și a semnăturii Statului Moldovenesc. Apogeul – furtul masiv de miliarde(!) din sistemul bancar.

Cum funcționa?
Au fost identificate TOATE fluxurile financiare de stat și private. Toate erau controlate de „polojeneții” lui Plahotniuc. Aici Candu, Andronachi, Iaralov, Luncașu au fost forate eficienți! La ministere, companii de stat, vamă, investiții interne și internaționale, BNM, băncile principale, ajutor extern (vezi exemplul cu banii BM, României,
etc.), energie, gaze, trafic telecomunicații, făina, publicitate,
achiziții publice, metal uzat, funcții în justiție, transport și multe altele!
Zeci și sute de milioane de EURO! De la tot se percepeau comisioane între 10 și 80%(!). Banii erau spălați prin băncile locale de top și legalizați în Elveția, Marea Britanie, România, SUA, Emirate.

O întrebare (legitimă, cred!): Ce se mai întâmplă cu monopolul la importul de pește, carne, mărfuri de larg consum din China; livrarea de fructe și legume la export în CSI și multe altele, “obnalichca”? Dar „Metalferos”, „Moldtelecom”, „Posta Moldovei”, „Franzeluța”, RED Nord, Calea Ferata, „Moldovagaz”, Vama, depozitele vamale, „Moldelectrica”, „Moldatsa” etc.? Mizeriile cu Transnistria, contrabanda masivă de țigări, produse accizate către România?
Schemele nu au fost stopate!
Fumigenele cu CC și altele sunt OK, dar cine strânge banii astăzi? De ce nu au venit manageri noi, profesioniști și onești?
Ce se mai întâmplă cu „Air Moldova”? „Managera” Ilona Șor se pare că a fugit din țară… Câte luni mai rezistă până va intra în colaps? Așa, o mică catastrofă pentru economia țării…

Apropos, cu schemele de milioane ale domnului Dodon ce facem? Ne lăsăm de satana?
Să-mi fie iertată insistența, dar am girat și eu (modest) acest nou regim și cam începe să-mi fie jenă.
O zi bună să aveți!
P.S. Umilința la care a fot supus astăzi în ședința de guvern
domnul Andrei Năstase de către doamna prim-ministru Maia Sandu referitor la AIC îmi stârnește unele semne de întrebare. Andrei, care a stat ani de zile în stradă și a luptat cu oligarhul, e omul care trebuie umilit?
E nevoie de acordul domnului Dodon pentru a acționa în interesul statului sau jilțul devine tot mai confortabil?
Rabdare si mai putina aroganta! O spun din propria experienta…

Ion Sturza 

Total
0
Shares
Total
0
Share