Ion Sturza îl face varză pe ministrul Economiei Vadim Brînzan: ne consolidează dependența de gazul rusesc!

Ion Sturza îl face varză pe ministrul Economiei Vadim Brînzan, brinzan ne consolidează dependența de gazul rusesc, guvernul sandu, rusia moldova, romania moldova, securitatea energentica, acum psrm, 

De Ziua Independeței, fostul premier Ion Sturza i-a dedicat o postare pe facebook ministerul Economiei din Guvernul Sandu, acuzându-l că în loc să lupte pentru independența energetică a Republicii Moldova, Vadim Brînzan din contra face țara noastră mai dependentă de Rusia lui Putin.

“Ce să zic…
În timp ce noi celebrăm independența – modest și decent de această dată -, domnul ministru de pe Wall Street (WS) ne consolidează dependența de gazul rusesc. El declară sus și tare că moldovenii poartă discuții cu „Gazprom” să ia gazul prin „Turkish Stream”. Adică, visul de „veacuri” al rușilor, să evite tranzitul Ucrainei! El duce consultații cu toți, e lider de proiect, face reversurile… Doar pe specialiștii în domeniul nu prea i-a consultat – cum? când? cât costă?. Mai pune pe jar și factorul politic regional și internațional. Între timp, doamna prim-ministru Sandu, din cele mai nobile intenții, ne promite că gazul românesc va veni în Republica Moldova la începutul anului viitor. Aceleași întrebări – cum? când? la ce preț?…
E bine, afară e cald… Ce pot să vă spun cu certitudine, nu vă panicați, gazul va continua să vina din Federația Rusă prin Ucraina. Și la preț bun. Așa arată astăzi noua realitate geopolitică. Cât timp? Atâta timp cât pe ambele maluri ale Prutului vom tolera amatori în politică și în afacerile statului.

P.S. Unii au „desenat” CV-uri cât casa. Am încercat și eu să le descifrezi. Surpriză, nu se confirmă nici 80 la sută din ceea ce e scris cu penița! Alte lucruri, mai puțin plăcute, evident, nu au fost incluse. Analiza mea e făcută, deși sumar, cu instrumente profesionale din domeniul bancar și investițional.
Dragii mei „oficiali”, voi știți ce înseamnă „compliance”? Declarații false? Deși… după diploma falsă a unui fost prim-ministru, moldovenii acceptă orice.

P.P.S. Nu vreau să dau sfaturi nimănui, dar se pare că a venit timpul primelor remanieri în guvern. Avem cel puțin trei candidați.
Apropos, remanierile nu sunt un semn al slăbiciunii. Invers – un element de normalitate, luciditate și curaj. Toate din plin caracterizează conducerea guvernului .

La multi ani, Republica Moldova”, a scris Ion Sturza. 

La moment, ministrul Vadim Brînzan nu a venit nici cu o reacție la acuzațiile fostului premier, actual om de afaceri în Romania.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share