Alte știri

Ion Sturza: Procurorul General va fi numit în baza înțelegerilor nocturne

Pinterest LinkedIn Tumblr

PSRM și blocul ACUM ar fi purtat discuții în timpul nopții și ar fi ajuns la un compromis cu privire la funcția de Procuror General. Cel puțin asta declară Ion Sturza.

Iată scenariul lui Ion Sturza:

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Rezultatele negocierilor nocturne din beciurile de la Condrița și din garsoniera de la Buiucani:

1. Funcțiile de procuror general și prim-adjunct vor fi ocupate prin rotație pe o perioadă de 6 luni de domnii Gribincea și Stoianoglo. Ambii au fost declarați apți profesional și integri.

2. Prioritatea domnilor Gribincea și Stoianoglo va fi investigarea dosarelor de rezonanță: uzurparea puterii în stat, furtul miliardelor, concesionarea aeroportului, privatizările ilicite, inclusiv Air Moldova, gestionarea frauduloasă a averii de stat (Moldtelecom, Calea Ferată, Metalferos etc.). În termen de 10 zile se va prezenta un plan concret de acțiuni.

3. Se vor face demersurile necesare pentru aducerea în țară a domnilor Plahotniuc și Șor, actualmente investigați pentru crime grave împotriva poporului.

4. Se va legifera independența procesuală a procurorului de caz.

5. Toate numirile importante din nomenclatura președinției, parlamentului și guvernului (lista începe cu CACAVM), cu excepția celor politice, se vor face pe criterii de profesionalism și integritate, prin consens, respectându-se paritatea de opinii și mecanismul utilizat la alegerea procurorului general. Criteriile și mecanismele de implementare urmează să fie stabilite de comun acord.

6. Se revine la formatul săptămânal de discuții pe temele majore în coaliție și la nivel instituțional.

7. Se declară stare de urgență în sectorul energetic pentru a evita o întrerupere de livrare de gaz către populație pe timp de iarnă.

8. Soluționarea conflictului transnistrean nu este o prioritate de moment. Se vor face demersuri de a păstra status quo-ul actual și un regim de securitate solid.

9. Se vor depune eforturi diplomatice pentru a organiza o vizită a domnului Dodon la București și a doamnei Sandu la Moscova.

10. În perioada activității coaliției, mijloacele de informare în masă afiliate politic părților vor fi monitorizate de un consiliu independent.

11. Se vor limita în măsura posibilităților atacurile și criticile nefondate la adresa partenerilor de coaliție.

12. PSRM nu înaintează moțiune de încredere a guvernului și nu susține alte moțiuni pe perioada mandatului.

13. Guvernul anulează decizia de asumare a răspunderii pe tema legilor justiției.

14. Toate inițiativele cu privire la legile justiției trebuie să respecte Constituția, angajamentele internaționale și bunul-simt. Cele mai importante vor primi avizul prealabil al Curții Constituționale și după caz al Comisiei de la Veneția.

15. Nu se vor iniția schimbări legislative cu impact conjunctural”.

Potrivit fostului premier, ar exista și înțelegeri secrete. Liderii de la guvernare ar fi convenit  că nu se vor investiga personal, dar nici membrii familiilor lor „cu excepția cazurilor grave cu rezonanță mare, de exemplu trădare de patrie)

„Să ne ajute Dumnezeu! Cine dacă nu el?”, a conchis Ion Sturza.

loading...

Comments are closed.