Externe

Iranul e gata de război. Semnificația steagului roşu arborat pe moscheea Jamkaram

Pinterest LinkedIn Tumblr

Iranienii au ridicat steagul roșu deasupra moscheii Jamkaram, jurând să răzbune moartea generalului Qassem Soleimani, ucis de forțele aeriene americane la Bagdad, potrivit Daily Mail.

Televiziunea de stat a Iranului a transmis momentul în care steagul a fost arborat, sâmbătă, deasupra moscheii Jamkaram, din orașul sfânt Qom.

În islamul șiit (Shia), steagul roșu, care a fost fluturat și în timpul demonstrațiilor care au avut loc în aceste zile la Teheran, simbolizează sângele vărsat pe nedrept și simbolizează o chemare la răzbunarea celui ucis, precizează Daily Mail.

Steagul roşu a fost arborat pe moscheea Jamkaram după ce liderul Ayatollah Ali Khamanei și președintele Hassan Rouhani a vizitat familia Qassem Soleimani, asigurându-i că moartea generalului va fi răzbunată.

Soleimani, şeful aripii Gardienilor responsabile cu operaţiuni externe ale Iranului şi arhitect al strategiei iraniene în Orientul Mijlociu, a fost ucis vineri în cursul unui atac aerian american în apropierea aeroportului internaţional din Bagdad. Moartea generalului Soleimani, pe care Iranul a promis să o răzbune, a şocat Republica Islamică şi suscită temeri de un nou război în Orientul Mijlociu.

Citește și: Începe RĂZBOIUL? Islamiștii au atacat o bază militară americană

 

loading...

Comments are closed.