Alte știri

Iresponsabilitate fără margini: Călător identificat la frontieră cu testul COVID-19 pozitiv

Pinterest LinkedIn Tumblr

O călătorie întreruptă pentru 21 de pasageri ai rutei Moldova – Polonia, deoarece unul din aceștia deținea rezultatul testului PCR COVID-19 pozitiv. Deși era convins că este sănătos, abia la trecerea frontierei de stat a verificat rezultatul testului, unde a aflat că este pozitiv și a supus riscului de infectare cu coronavirus și pe ceilalți călători.

În seara zilei de ieri, 6 aprilie, în punctul de trecere a frontierei Criva s-a apropiat, pe direcţia ieşire din Republica Moldova, un autocar de rută regulată. Conform analizei de risc, după verificarea actelor de identitate ale celor 21 de pasageri, polițiștii de frontieră au solicitat de a fi prezentate și  testele COVID-19.  Ca urmare, unul dintre pasageri a prezentat în format electronic un test cu rezultat pozitiv. Acesta a declarat că se simțea bine și nu avea simptome ale COVID-19, de aceea nici nu a aşteptat rezultatul probelor medicale şi a pornit la drum spre Polonia. Rezultatul pozitiv l-a surpins şi pe el personal.

Conform procedurii standard de operare bărbatul, chișinăuianul în vârstă de 40 de ani  a fost izolat până la venirea Serviciului 112.  Ajunşi la faţa locului, echipa de asistență medicală urgentă din orașul Lipcani a examinat persoana şi a constatat că aceasta poartă o formă asimptomatică a bolii.

În aceste condiții, polițiștii de frontieră nu au autorizat ieșirea din țară a autocarului, iar toți pasagerii și șoferul au fost plasaţi în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile.

Poliția de Frontieră menționează că nu este primul incident de acest gen. Un caz similar a avut loc săptămâna trecută, în acelaşi punct de trecere a frontierei. În context, se recomandă tuturor participanţilor la traficul transfrontalier să se asigure că au actele în regulă, inclusiv şi rezultatele testelor PCR COVID-19.

loading...

Comments are closed.