Irina Lozovan, despre “genocidul lent” din Moldova: “E timpul să oprim politicile anti-populare ale Maiei Sandu“

Irina Lozovan, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și lider al Partidului „Renaștere”, în cadrul unui protest care a avut loc în fața clădirii Parlamentului a calificat politicile promovate de către PAS drept un „genocid lent” împotriva poporului moldovenesc, scrie sinteza.org

În discursul său, Lozovan a atras atenția asupra problemelor cu care se confruntă populația Moldovei, precum migrația tinerilor, serviciile comunale exorbitante, situația dificilă a pensionarilor și închiderea școlilor. Ea a criticat dur refuzul autorităților de a aborda aceste probleme și a evidențiat respingerea repetată a inițiativelor partidului său, inclusiv cele referitoare la prestațiile pentru pensionari.

O atenție deosebită a fost acordată situației sanatoriului din Tîrnovo, unde tratarea și întreținerea copiilor bolnavi de tuberculoză vor fi afectate de închiderea acestei instituții. Lozovan a adresat un apel direct premierului Dorin Recean, punând întrebarea retorică cum vor privi autoritățile copiii bolnavi de tuberculoză după închiderea sanatoriului?

Irina Lozovan a făcut un apel pentru oprirea politicilor dăunătoare pentru poporul Moldovei și a insistat că este nevoie de acțiuni imediate înainte ca efectele negative ale acesteia să devină ireversibile.

”Astăzi am participat la un miting împotriva politicilor anti-populare ale lui Sandu lîngă clădirea parlamentului. Anti-populare – este puțin zis. Le-ași numi – genocid lent al poporului moldovenesc.

Locuitorii tineri și activi ai țării noastre fug în străinătate – aici nu au nici de lucru, nici perspective. Facturile pentru serviciile comunale sunt exorbitante chiar și pentru oamenii ce lucrează. Nemaivorbind de pensionari. Autoritățile refuză să vadă tragedia bătrînilor, chiar și atunci cînd punem problema chiar sub nasul PAS-iștilor.

Chiar astăzi parlamentul a respins din nou inițiativele noastre privind prestațiile pentru pensionari. Școlile se închid. Devine din ce în ce mai greu pentru tinerii noștri cetățeni să primească studii normale. E jale cu tratamentul și întremarea. Fac un apel direct către premierul Dorin Recean. Cum veți privi în ochi copiii bolnavi de tuberculoză după ce sanatoriul din Tarnovo va fi închis?!

E timpul să oprim politicile anti-populare ale lui Sandu. Înainte să fie prea târziu”, a menționat deputatul Irina Lozovan.

Total
0
Shares
Total
0
Share