Irlanda ar putea să boicoteze Eurovision, dintr-un motiv politic

Peste 400 de artişti irlandezi au îndemnat-o pe concurenta ţării lor, Bambie Thug, să fie de „partea corectă a istoriei” şi să boicoteze participarea la concurs, scrie Agerpres.ro

Acesta este programat în luna mai, la Malmo, în Suedia. Motivul boicotului cerut este participarea Israelului la competiţia muzicală.

„Vă cerem să vă retrageţi de la Eurovision 2024, să ascultaţi apelul palestinienilor de a boicota competiţia din cauza participării Israelului”, au scris aceştia într-o scrisoare comună. „Prin participarea la Eurovision, veţi fi de partea opresorului”.

„Susţin pe oricine boicotează. Cred că dacă nu aş fi în competiţie, aş boicota şi eu”, a spus vineri Bambie Thug.

Artista irlandeză şi-a apărat alegerea de a participa la concurs astfel: „În cele din urmă, fără noi, care suntem pro-Palestina, ar fi mai puţină concurenţă pentru ca cealaltă tabără (Israel) să câştige şi ar exista mai puţină solidaritate acolo”.

Anul acesta, din cauza războiului din Fâşia Gaza, care a intrat în luna a şaptea, participarea Israelului la Eurovision a stârnit numeroase proteste.

Critici care i-au vizat şi pe organizatori, Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) şi televiziunea publică suedeză SVT.

Peste 100 000 de vizitatori sunt aşteptaţi la Malmo pentru săptămâna Eurovision, între 5 şi 11 mai.

Total
0
Shares
Total
0
Share