Ironia sorții: Kassem Suleimani petrecut cu simbolice anti-SUA iar trupul neînsuflețit transportat într-un Chevrolet americană

 

La manifestația de doliu, trupul generalului iranian Kassem Suleimani, care a fost ucis în urma unui atac cu rachete americane, a fost transportat într-un Chevrolet american. Acest lucru a fost observat de utilizatorii rețelelor sociale.

Pe 4 ianuarie, ei și-au luat rămas bun în Bagdad: câteva mii de persoane au participat la ceremonie. Apoi, rămășițele lui Suleymani au fost transportate cu avionul în orașul Ahwaz din sud-vestul Iranului.

Compania iraniana de televiziune și radio IRIB au publicat un video  cu sicriul înfășurat într-un steag iranian care este descărcat dintr-un avion. Generalul ar urma să fie înmormântat în Iran pe 7 ianuarie.

Mii de oameni au venit la Ahvaz să-și ia rămas bun de la Suleymani. Ceremonia funerară va avea loc și în mai multe orașe iraniene. Apoi, generalul va fi înmormântat în Kerman, un oraș din sud-estul Iranului.

Șeful Al-Quds al Corpului Gărzii Revoluționare Islamice, Kassem Suleimani, a fost ucis pe 3 ianuarie în timpul unui atac cu rachete americane pe aeroportul din Bagdad. Ordinul de distrugere a fost emis personal de președintele SUA, Donald Trump. Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a numit acțiunile SUA o manifestare a terorismului, iar fostul comandant al IRGC a promis să răzbune moartea lui Suleymani.

Total
0
Shares
Total
0
Share