Politic

Își arată adevărata față! Portalul newsmaker.md laudă declarațiile ministrului Popescu cu privire la „războiul civil” din 1992

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, în cadrul unei vizite la București, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu a spus că în anul 1992, în zona Transnistreană a avut un război civil, indirect, negând în acest mod implicarea armatei ruse în conflictul nistrean. Majoritatea moldovenilor și formatorilor de opinie au criticat dur această declarație, cerând explicații și chiar demisia, unii însă au găsit necesar să îl apere pe ministru.

Dacă portalurile echipele de la TV8 și JurnalTV nu au dat pe post și nu au relatat aceste declarații în nici un fel, atunci publicația on-line newsmaker.md, finanțată din bani europeni, a venit cu un mesaj de susținere la adresa lui Nicu Popescu, spunând că, „În sfârșit s-a găsit cineva să spună că A este A”

De notat faptul că, fondatorul portalului de știri newsmaker.md este jurnalistul rus, Vladimir Soloviov, despre care într-un interviu, Natalia Morari a spus că îl socoate ca fiind unul din cei mai buni jurnaliști care au activat în Republica Moldova. Este curios faptul că în calitate de jurnalist la ziarul rus Komersant, Soloviov a fost inclus în baza Mirotvoretz (o listă de persoane, instituții care sunt considerați a fi agenți de influență a Rusiei).

Recent, Vladimir Soloviov a fost trimis înapoi la Moscova din aeroportul Tbilisi, în acele zile, în Georgia erau  acțiuni de protest contra implicării Federației Ruse în treburile interne a țării. Autoritățile georgiene nu au comentat decizia, pur și simplu l-au trimis acasă pe jurnalist.

De menționat faptul că Vladimir Putin, a lăudat personal o investigație realizată de jurnalistul Vladimir Soloviov.

loading...

Comments are closed.