Își șantaja prietena cu publicarea pe internet a unor imagini intime cu ea, dar acum riscă să facă 8 ani de pușcărie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a obținut trimiterea la închisoare, pentru 8 ani, a unui bărbat care-și amenințase prietena cu publicarea pe internet a imaginilor fotografice intime cu ea, în cazul în care ar fi refuzat să-i dea suma de 4000 lei.
Șantaj precedat de sume de bani acordate cu titlu de ajutor
Această solicitare, însă, a fost precedată de altele, în valoare de peste 8000 lei. Făptașul, cu vârsta de 26 de ani – sub pretextul că trebuie să onoreze o amendă pentru că a condus în stare de ebrietate – i-a cerut victimei, cu vârsta de 23 de ani și alte sume, cu titlu de ajutor, în tranșe a câte 2-3 mii de lei, inclusiv un inel de-al ei de valoare similară. Totuși, după aceste multiple solicitări, victima a realizat faptul că este șantajată și a refuzat să-i dea și lănțișorul de aur, pe care acesta-l pretindea, ca să acopere întreaga sumă a amenzii inventate. Drept rezultat, acesta a amenințat-o că va publica pe rețelele de socializare imagini fotografice cu ea, precum și împreună cu el, în ipostaze intime.
Șantajată cu poze intime, într-o cafenea de pe Aleea Gării din Chișinău
Prin urmare, victima a început să înregistreze discuțiile telefonice cu tânărul și a anunțat autoritățile.  Oamenii legii au intervenit și l-au reținut pe făptaș chiar în momentul în care suma de 4000 de lei i-a fost transmisă, iar el încerca (dar „nu reușea”) să găsească imaginile fotografice cu care o șantajase, ca să le șteargă din telefon. – Reținerea a avut loc într-un local de pe Aleea Gării, din Chișinău, la cinci august curent, după care, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest, până la pronunțarea sentinței Judecătoriei Chișinău.
S-au cunoscut pe rețele de socializare
Cazul originează în luna iulie curent, atunci când făptașul a contactat-o pe tânără prin rețele de socializare, după care și-au dat întâlnire și au petrecut timp în atmosferă intimă. Atunci, acesta a captat imagini fotografice cu ea, chiar dacă aceasta și-a exprimat dezacordul. În următoarea zi, tânărul a sunat-o pentru ca să-i ceară ajutorul financiar în situația pe care a inventat-o și păstra un limbaj și tonalitate prietenească atâta timp cât aceasta îi acorda sumele de bani solicitate. După multiple solicitări, aceasta a realizat caracterul infracțional al cerințelor făptașului și l-a denunțat autorităților, cu prezentarea înregistrării discuțiilor lor.

Menționăm faptul că tânărul fusese condamnat și pentru infracțiunea de jaf, anterior comiterii acestui șantaj.

Sentința este cu drept de atac. PCCOCS va reveni cu detalii, cu respectarea drepturilor părților.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share