Externe

Islanda, a 8-a minune a lumii: nu are armată, curentul e gratis, iar mașinile nu se încuie!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tot omul visează să ducă o viață mai bună și să trăiască într-o țară modernă. Iar din acest punct de vedere, Islanda este țara ideală. Aici nu există armată, energia electrică este gratis, iar oamenii își încuie rar mașinile și casa!

Conform unui studiu⁠, Islanda este cea mai paşnică ţară din lume, datorită lipsei forţelor armate, criminalităţii reduse, şi nivelului ridicat de stabilitate socio-politică. Interesant este și faptul că Islanda nu are niciun local McDonalds. Toate au fost închise in timpul crizei din 2009 şi nu s-au mai deschis. De asemenea, nu există cazinouri, Starbucks şi nici autostradă.

islanda„Peste 90% din casele din Islanda sunt încălzite cu apă geotermală. Avem sere încălzite: aproximativ 20 de hectare de sere în Islanda”, a declarat Arni Ragnarsson, inginer geotermalist.

Încãlzirea unui apartament se face la preţul unui abonament pentru ziar. „Presa mă costă 40 de euro în fiecare lună, iar încălzirea casei (200 mp – n.n.) costă 50-55 euro pe lună”, a precizat dr. Pall Valdimarsson.

Turismul generează o treime din PIB-ul ţării şi a depăşit veniturile aduse de pescuit. „Te urci în maşină şi în 15 minute ajungi în natură. Nicio altă ţară nu poate oferi asta”, spune şi jurnalistul Egill Helgason.

loading...

Comments are closed.