Israelul a acceptat realimentarea cu combustibil pentru camioanele ONU din Gaza

Israelul a aprobat ca 24 000 de litri de motorină să fie folosiți de camioane pentru operațiunile realizate de ONU în Fâșia Gaza, a declarat marți o sursă umanitară, informează Reuters.

Agențiile care acordă asistență enclavei spun că lipsa de combustibil a împiedicat livrarea de hrană, apă și medicamente pentru palestinienii din Fâșia Gaza, aflați sub asediu în timp ce Israelul este în plin război împotriva organizației Hamas.

Combustibilul aprobat este doar pentru camioanele controlate de ONU, nu și pentru spitale. Statele Unite au făcut presiuni asupra ONU să accepte combustibilul, a adăugat sursa citată. Armata israeliană nu au comentat hotărârea și nu a existat un comentariu nici din partea organizației palestiniene Hamas.

La acest moment nu este clar modul în care se va face transferal de combustibil sau modul în care se poate realize realimentarea.

Citând surse din Statele Unite și Israel, Axios a raportat că Israelul intenționează să permită camioanelor utilizate de agenția ONU pentru refugiați palestinieni UNRWA în Gaza să se realimenteze miercuri la punctual de trecere Rafah cu Egiptul.

Oficiali din domeniul sănătății Gaza au suspendat operațiunile la multe din spitalele din enclavă pe fondul lipsei de combustibil și a altor resurse critice. Colonelul Moshe Terto, care este conducătorul unui organism din cadrul Ministerul israelian al Apărării care gestionează chestiunile civile din Gaza, a declarat că Israelul monitorizează constant situația combustibilul. „Vom coordona şi vom facilita intrarea combustibilului atunci când este necesar”, a precizat Terto.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share