Alte știri

Israelul a înregistrat cea mai călduroasă zi din istoria sa! La câte grade s-a ridicat temperatura aerului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Temperaturile din Israel au ajuns miercuri, 17 iulie 2019, la cel mai înalt nivel de până acum, a informat joi Serviciul meteorologic israelian. Temperatura din Sodom, în zona Mării Moarte, a atins aproape 50 de grade Celsius, informează The Telegraph.

În timpul zilei, incendiile au izbucnit în mai multe locaţii din ţară. Mai multe persoane au suferit leziuni uşoare şi circa 200 de case au fost evacuate. Chiar şi în zona de câmpie aflată de-a lungul Mediteranei temperaturile au ajuns până la 42 de grade. Umiditatea a fost neobişnuit de scăzută pentru această perioadă a anului, variind între 10 şi 25% în diferite părţi ale ţării.
 
Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată a fost în iunie 1942, când au fost măsurate 54 de grade Celsius la kibbutz-ul Tirat Zvi din Valea Beit She’an – însă aceasta s-a întâmplat înainte de înfiinţarea statului Israel în 1948.
 
Serviciul meteorologic a legat temperaturile record de încălzirea globală, remarcând că faptul că în ultimii ani am asistat la temperaturi record arată că încălzirea globală afectează nu doar temperaturile medii, ci şi temperaturile extreme.
Related image
loading...

Comments are closed.