Externe

Italia ar putea prelungi starea de urgență și după 31 iulie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat că este posibil ca starea de urgenţă instituită din cauza pandemiei de COVID-19 şi care expiră la 31 iulie să fie prelungită şi după această dată, transmite Telegraph.md, cu referire la Cotidianul.md

„Rezonabil vorbind, există condiţii pentru a prelungi starea de urgenţă din cauza coronavirusului după data de 31 iulie. Încă nu ne-am decis, dar, rezonabil vorbind, ne îndreptăm în această direcţie”, a declarat Conte.

Potrivit premierului italian, starea de urgenţă este utilizată pentru a ţine sub control virusul.

„Este o decizie colectivă pe care o vom lua în Consiliul de miniştri, iar o eventuală prelungire înseamnă că vom putea continua să luăm măsurile necesare, chiar şi de mică amploare”, a precizat şeful guvernului italian.

Prima ţară afectată în Europa, Italia a plătit un greu tribut epidemiei, cu aproape 35.000 de morţi şi peste 242.000 cazuri de contaminare.

Amintim că, joi, 9 iulie, Italia şi-a închis graniţele pentru persoanele care sosesc din 13 ţări, printre care și Republica Moldova. Aceste 13 țări sunt considerate locuri cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu COVID-19.

Interdicţia de călătorie se aplică pentru următoarele țări: Republica Moldova, Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

Vezi și: Perioada în care sunt valabile restricțiile impuse de Italia pentru cetățenii care sosesc din Republica Moldova

Ministrul Sănătății al Republicii Italiene a semnat o ordonanță prin care se interzice intrarea în Italia, în perioada 9-14 iulie.

Citește și: România: Noua lege privind carantina și izolarea, amânată în Senat

loading...

Comments are closed.