ITALIA // Autoritățile au confiscat peste 5 tone de cocaină. Încărcătura valorează circa 850 de milioane de euro

Autoritățile italiene au confiscat 5,3 tone de cocaină, în timpul unui transfer între vase. Captura record cu o valoare estimată la 850 de milioane de euro a fost identificată în largul coastelor Siciliei, scrie Reuters.

Potrivit Gărzii Financiare din Italia, au fost reținute cinci persoane: doi tunisieni, un italian, un albanez și un francez.

Poliţia a urmărit nava care a pornit din America de Sud şi a luat-o cu asalt miercuri, la prima oră, după ce un avion de observaţie a semnalat că de pe punte se aruncă peste bord pachete, în Strâmtoarea Siciliei. Acestea urmau să fie adunate de un trauler, care aştepta în apropiere.

La bordul vasului de pescuit, polițiștii au depistat cantităţi mari de droguri, ascunse într-un compartiment secret din spatele unor panouri.

Preşedintele regiunii Sicilia, Renato Schiafani, a catalogat operațiunea drept o lovitură împotriva traficului de droguri.

„Drogurile sunt un flagel al societății noastre, alimentat de oameni lipsiți de scrupule, care seamănă moarte, înăbușind speranțe și distrugând multe familii”, a declarat Schiafani într-un comunicat.

În aprilie, poliția italiană a găsit aproape două tone de cocaină, plutind în largul estului Siciliei. Oamenii legii au presupus că drogurile au fost lăsate de o navă de transport și urmau să fie recuperate.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share