Externe

Italia dezvoltă un tratament pentru Covid-19, folosindu-se de sângele pacienților infectați

Pinterest LinkedIn Tumblr

Timp de aproape o lună, Italia a fost focarul mondial al pandemiei, după ce a depăşit cu mult cazurile şi decesele înregistrate în China. În contextul în care numărul persoanelor infectate a început să scadă, medicii din peninsulă lucrează la un tratament creat din sângele celor care s-au vindecat.

Medicii italieni lucrează la un tratament realizat din plasma sanguină a celor care s-au vindecat de Covid-19, scrie CNN.

„Am avut un focar atât de mare, încât acum avem foarte mulţi potenţiali donatori. Ceva bun poate ieşi din asta. ”, a spus dr. Fausto Baldanti, virusolog la Spitalul Universitar din regiunea nordică a Lombardiei.

El speră că „acest tratament cu plasmă poate fi crucial pentru controlul infecţiei la pacienţii internaţi în secţiile de terapie intensivă”.

Persoanele care se recuperează după o infecţie, dar nu au prezentat niciodată simptome, dezvoltă anticorpi în plasma sanguină. Anticorpii aceştia pot fi transferaţi la o altă victimă, unde ar putea ajuta la neutralizarea virusului din corpul destinatarului.

Timp de zeci de ani, medicii au folosit plasmă sau chiar sânge integral de la pacienţii recuperaţi pentru a trata nou-infectaţii.

Tratamentul este, însă, doar în faza experimentală în Italia şi va depinde foarte mult de dezvoltarea unui test dovedit pentru anticorpii de coronavirus. Testele anticorpilor, cunoscute şi sub denumirea de teste serologice ar putea fi terminate până la finalul lunii aprilie.

„Sperăm să avem un test serologic (test de sânge) care să fie aprobat pentru a testa dacă cineva are anticorpi până la sfârşitul lunii aprilie. În acest sens vom începe să selectăm primii donatori”, a declarat Giancarlo Maria Liumbruno pentru CNN.

„Această iniţiativă ne-ar permite să testăm 1.700.000 de donatori de sânge în Italia, pentru a vedea cine a fost infectat şi a dezvoltat anticorpi”, a spus el.

Odată ce un test de anticorpi este aprobat, Italia intenţionează să-şi deschidă băncile de sânge pentru ca persoanele cu anticorpi coronavirus să înceapă să doneze, a spus Liumbruno.

Companiile care lucrează la dezvoltarea tratamentului cu plasmă spun că acesta ar putea fi gata în trei până la şase luni

„Iniţial vom folosi plasma de la aproximativ 100 de pacienţi care şi-au revenit din Covid-19 pentru a dezvolta o doză care poate fi injectată prin mijloace intravenoase sau intramusculare”, a explicat Dr. Alessandro Gringeri.

„Vom genera o terapie cu imunoglobulină derivată din plasmă, care poate fi administrată fie la pacienţii care suferă de Covid-19, fie la lucrătorii din sistemul medical pentru a le oferi imunizare pasivă temporară”, a explicat specialistul care lucrează la dezvoltarea tratamentului.

Compania intenţionează să înceapă colectarea plasmei de la pacienţii convalescenţi până la sfârşitul lunii mai, cu speranţa de a avea un prototip al tratamentului până la sfârşitul lunii septembrie, a spus Gringeri.

Dacă teoria se dovedeşte a fi reuşită în practică, tragedia Italiei se poate transforma într-o soluție.

Sursa:Digi24

loading...

Comments are closed.