Iulia Navalnaia afirmă că Vladimir Putin nu este preşedintele legitim al Rusiei

Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, a declarat marţi că Vladimir Putin nu este preşedintele legitim al Rusiei şi că rezultatele oficiale ale alegerilor nu au nicio semnificaţie, scrie Agerpres.ro

“Ne-am dovedit nouă înşine şi altora că Putin nu este preşedintele nostru. Nu l-am ales”, a spus Navalnaia despre protestul împotriva lui Putin care a avut loc duminică, în ultima zi a alegerilor prezidenţiale.

Protestul a presupus ca susţinătorii lui Navalnîi să meargă la urne în acelaşi moment, duminică la prânz, şi să voteze cu orice alt candidat în afară de Vladimir Putin.

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană au convenit luni să impună sancţiuni unor persoane şi organizaţii responsabile de moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Potrivit şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell, este vorba de circa “30 de persoane şi entităţi”, care nu au fost menţionate.

Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, a murit pe 16 februarie în închisoare, din cauze naturale, conform autorităţilor ruse. În schimb, văduva sa, Iulia Navalnaia, l-a acuzat pe liderul de la Kremlin pentru moartea soţului ei, iar o serie de lideri occidentali au afirmat că Putin şi statul rus sunt în cele din urmă responsabili pentru decesul acestuia.

Kremlinul a declarat luni că văduva liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaia, care a plecat în exil în străinătate după arestarea soţului ei, a pierdut legăturile cu Rusia, potrivit EFE.

“Există mulţi oameni care trăiesc (în străinătate) şi care s-au deconectat deja complet de patria lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, la briefingul său zilnic de presă telefonic.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share