Iurie Ciocan: Decizia Comisiei Pre-Vetting în privința judecătorului Ion Chirtoacă reprezintă o ofensă fără precedent la adresa poporului Republicii Moldova

Decizia Comisiei Pre-Vetting de a nu-i permite judecătorului Ion Chirtoacă să promoveze evaluarea, pe motiv că părinții săi au lucrat la negru în Italia și au trimis bani ca să-și întrețină copilul, reprezintă o ofensă fără precedent la adresa poporului Republicii Moldova. Este de neimaginat impertinența de care au dat dovadă membrii acestei comisii creată pe criterii politice față de suferința oamenilor noștri care au fost nevoiți să ia calea pribegiei și să îndure chinuri, lipsuri și umilințe, pentru a-și putea hrăni familiile.

Și aici mă refer nu atât la cetățeanul olandez, adus aici să-și bată joc de noi și care numai de integritate nu poate fi bănuit, ci mai ales la cetățenii moldoveni, numiți alături de el pe post de inchizitori și care știu prea bine prin ce au trecut și mai trec sărmanii noștri moldoveni. Dar ei au ales să-i condamne în loc să-i apere, să devină călăii propriului popor, să-și vândă sufletul. Cine-ar vorbi de integritate! Scârbă, multă scârbă!

Ce credibilitate mai poate avea acest așa-numit proces de evaluare?! Când unui tânăr judecător, foarte apreciat, de altfel, printre colegii de breaslă, i se distruge cariera, fiind încriminat pentru faptul că bieții lui părinți l-au lăsat acasă și s-au dus prin străinătăți ca să-l ajute, să-l învețe și să-l facă om. Ca măcar el să nu îndure lipsurile și nevoile acestei GENERAȚII DE SACRIFICIU! Și asta după ce i-au umilit pe bieții oameni în public, forțându-i să explice niște lucruri pe care noi toți le cunoaștem foarte bine. Și ei le cunosc foarte și ar fi putut lejer să-i lămurească asta și acelui parvenit obraznic din Olanda, care de mult ar fi trebuit alungat în șuturi de aici.

Rușine să le fie!

Nu, asta nu-i reformă și nici integrare europeană. Aceasta este bătaie de joc față de oamenii noștri, acei oameni mulți și neajutorați, care, de mai bine de 30 de ani, luptă pentru supraviețuire și doar ei știu, sărmanii, ce sacrificii au fost nevoiți să facă, în lipsa unui stat capabil să-i apere și să-i ajute. Decizia nedreaptă în raport cu judecătorul Chirtoacă a confirmat, definitiv și irevocabil, acest fapt trist și revoltător!

Autor: Iurie Ciocan

Total
0
Shares
Total
0
Share