Alte știri

Iurie Leancă către deputații PAS cu DA: Ați cedat tot blocul de securitate națională a țării lui Dodon!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații din PSRM și cei din blocul ACUM au votat astăzi în Parlament trecerea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în subordinea Președintelui Igor Dodon. Aceeași schimbare s-a votat și în cazul Serviciului de Pază și Protecție de Stat (SPPS). Fostul premier Iuire Leancă a criticat dur deciziile luate de partidele lui Năstase și Maia Sandu.

„Bravo „pro-europenilor”, bravo liderilor și deputaților ACUM! Ați cedat tot blocul de securitate națională a țării lui Dodon – un personaj pe care toată lumea l-a văzut cum e aservit direct altui stat. De azi, agenții străini se vor plimba ca la ei acasă în Armata Națională, SIS și SPPS”, a scris Leancă pe facebook.

„10 ani din viață în care am muncit cu toții pentru a fi cât mai departe de influențele rusești au fost șterși cu bureta. Aș zice: „Doamne, iartă-i că nu știu ce fac”, dar cel mai grav e că știți perfect ce faceți – totul de dragul unor reglări de conturi personale și în schimbul unor funcții”, a adăugat fostul premier. 

Leancă a transmis și un „special thanks” pentru Joseph Daul (liderul Partidului Popular European), care locuiește la Bruxelles și căruia nu-i pasă de securitatea Moldovei, fiindcă el e protejat de Scutul NATO. „Mulțumiri și celor de la București, care ar trebui să fie cei mai alertați parteneri de aceste „transferuri”, pentru că dacă până mai ieri rușii operau pe Nistru, astăzi deja sunt gata să (ne) „lucreze” pe Prut”, a scris Iurie Leancă.

Fostul premier se mai întreabă – oare ce surprize mai sunt în Acordul secret semnat între Sandu, Năstase și Dodon cu Greceanîi (acordul PSRM-ACUM)?!

conferința de presă, vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, privind rezultatele vizitelor de lucru la Viena și la Constanța

loading...

Comments are closed.