Politic

Iurie Leancă: Glückwünsche, Frau Merkel!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angela Merkel a fost aleasă azi, 14 martie, pentru a patra oară cancelar al Germaniei de către Bundestagul de la Berlin. Merkel (63 de ani) a întrunit 364 din cele 688 de opţiuni exprimate prin vot secret în primul tur de scrutin.

Cu această ocazie, vicepremierul pentru integrare europeană din Guvernul Filip a ținut să-i transmită un mesaj de felicitare.

„Glückwünsche, Frau Merkel! Mă bucur că germanii au depășit blocajul politic și au ales persoana potrivită care va conduce Guvernul Republicii Federale Germane pentru următorii 4 ani. Angela Merkel este garantul unor evoluții pozitive nu doar pentru Germania și Uniunea Europeană, dar pentru întregul continent european, inclusiv pentru regiunea noastră. Astfel, există șanse reale pentru a intensifica dialogul dintre Chișinău și Berlin, aducând un șir de beneficii cetățenilor din Republica Moldova”, a scris Iurie Leancă pe facebook.

Telegraph.md menționează că Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a propus-o anterior pe Angela Merkel, care conduce cel mai mare partid din Bundestag, Uniunea Creştin-Democrată (DCU), pentru funcţia de cancelar, în conformitate cu legea fundamentală. Depunerea jurământului de către noul cancelar a avut loc la Palatul Bellevue.

loading...

Comments are closed.