Iurie Leancă, învinuit penal la Chișinău, se pregătește să devină europarlamentar

 

Iurie Leancă, fost premier al Republicii Moldova și fost lider politic din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, se pregătește să devină europarlamentar pe listele PRO România. Este posibil ca legitimația să-i fie acordată în cursul lunii iunie curentă, cu excepția cazului în care autoritățile europene vor decide altfel.

Leancă, Lazăr și alte persoane vor fi judecate pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, anunță Procuratura Anticorupție

Conform informațiilor noastre, în aproximativ o lună, partidul PRO România, condus de Victor Ponta, va obține un mandat de europarlamentar în urma demisiei unui oficial actual care a fost ales pe listele acestei formațiuni politice. Următoarea persoană pe listă pentru a ocupa acest loc este fostul premier al Republicii Moldova.

La Chișinău, Iurie Leancă se confruntă cu o anchetă penală în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Cunoaștem faptul că, comunicatul de presă emis de Procuratura Anticorupție în această privință a fost tradus în limba engleză și trimis cu prioritate către conducerea Parlamentului European. Anumiți oameni influenți din Chișinău, foști colegi de partid ai viitorului parlamentar european, au contribuit la acest demers.

În ciuda eforturilor noastre, nu am reușit să-l contactăm pe Iurie Leancă pentru a obține un comentariu referitor la această situație.

Total
0
Shares
Total
0
Share