Politic

Iurie Leancă o somează pe Maia Sandu, să nu mai atace România în scopuri electorale!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Politicienii din opoziție sunt în călduri electorale și delirează. E unica concluzie „optimistă” pe care poate s-o facă Iurie Leancă ca urmare a atacurilor lansate de fosta sa colegă din PLDM, Maia Sandu, și țambalistul Andrei Năstase, la adresa României.

„Astfel de declarații ai celor care pretind a fi lideri ai opoziției „filo-române” și „pro-europene” sunt un gest de iresponsabilitate totală (oare au încercat ei să estimeze care sunt costurile unei asemenea atitudini pentru cetățenii Republicii Moldova?) și denotă lipsa înțelegerii elementare a felului în care se iau deciziile privind politica externă a unui stat”, a scris Iurie Leancă pe Facebook.

Poziția exprimată de Ministerul Afacerilor externe al României este poziția oficială a statului român. Leancă spune că Năstase și Sandu ar trebui să știe că România nu e doar Dragnea, așa cum nici Ungaria nu e doar Orban, dar sunt instituții care își fac meticulos și profesionist meseria. Nimeni nu înțelege mai bine decât România și țările din vecinătate care este contextul geopolitic regional și care este miza alegerilor din februarie 2019 .

„În loc să aducem mulțumiri statului român pentru toate proiectele desfășurate în Republica Moldova în beneficiul cetățenilor noștri, în loc să construim o interdependență cât mai mare între ambele maluri ale Prutului, dânșii încearcă să antreneze și România în luptele politice interne”, mai spune Leancă.

Oportunismul și lipsa de viziune nu trebuie să aibă loc în relația Chișinău-București, indiferent de temperatura politică de pe malul Bâcului.

loading...

Comments are closed.