Politică

Ivan Diacov aduce acuzații grave Maiei Sandu: Ați cumpărat pentru BAC camere chinezești, dar ați plătit ca și pentru cele germane!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul Procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, aduce acuzații grave Maiei Sandu. Acesta a recunoscut pe facebook că a clasat un dosar în favoarea Maiei Sandu. Mai exact, Diacov a menționat că atunci când deținea funcția de ministru al Educației, Maia Sandu a achitat pentru camerele de supraveghere chinezești un preț exagerat de mare.

Fostul Procuror a menționat că Maia Sandu a amânat de trei ori o licitație, pentru ca să câștige concursul cine trebuie.

„Nu statul fură, stimată doamnă Maia. HOȚII fură de la stat. Dumneata mai ții minte cu cît mai mult ai plătit pentru camerele video chinezești pentru supravegherea examenelor de bacalaureat ,cumpărându-le cu prețul celor confecționate în Germania? De trei ori ați amânat licitația, până n-a câștigat cel ce trebuia… Toți așa fac, nu-i așa? Recunosc, sânt vinovat. Am clasat acel dosar…”, a menționat Diacov.

Ivan Diacov, Fostul Procuror al Chisinaului, Ivan Diacov sparge tacerea, Diacov o acuza pe Maia Sandu, camerele de supraveghere la BAC, camerele maiei sandu, reformele in educatie ale Maiei Sandu, camere de supraveghere la BAC, Maia Sandu ministru al educatiei, PAS, acum da pas, pas cu da

Dosarul pornit pe marginea licitaţiilor privind achiziţionarea camerelor de supraveghere la BAC a fost pornit pe 31 mai 2013 în baza unei adresări anonime, examinată pentru faptul că se referea la interesul statului. Dosarul a fost pornit pe articolul 190, aliniat 5, Cod Penal  – escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari. Ministerul Educaţiei urma să procure camere de supraveghere în valoarea de 7 milioane de lei, iar, potrivit denunţului, dispozitivele ar fi fost cumpărate la un preţ mult mai mic şi la parametri tehnici care nu corespundeau caietului de sarcini, camerele fiind cumpărate din China.

Telegraph Moldova aminteșt că respectivele camere de supraveghere au fost instalate în Centrele de BAC din Republica Moldova, în anul 2013, la inițiativa Maiei Sandu. Atunci, pentru cele 1.200 de camere necesare, Made în China, Ministerul Educaţiei a plătit 7,3 milioane de lei! În opinia Maiei Sandu și a celor din PAS, instalarea acelor camere a însemnat cea mai mare reformă făcută de lidera PAS în domeniul educației.

loading...

Comments are closed.