Janis Mazeiks: „Republica Moldova nu va adera la UE în 2024 și nici în 2025, este un proces de durată”

Republica Moldova nu va adera la UE nici în 2024, nici în 2025, acest proces este unul de durată și necesită reforme ambițioase, a declarat în cadrul emisiunii ,,La 360 de grade”, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, transmite radiomoldova.md

În opinia oficialului, procesul de negocieri va dura și pe parcursul mandatelor următoare ale președintelui Republicii Moldova și a Parlamentului, de aceea este importantă determinarea cetățenilor de a menține acest deziderat.

„Totul este în mâinile cetățenilor Republicii Moldova. Este clar că nu veți adera la UE în anul 2024 și nici 2025, acest lucru înseamnă că procesul de negociere va continua și în mandatul viitorului Parlament și după următoarele alegeri prezidențiale, de aceea cred că este foarte important ca această determinare a alegătorilor Republicii Moldova să fie menținută și în anii următori”, a declarat Janis Mazeiks.

Amintim că, la 17 martie anul curent, președinta țării Maia Sandu a declarat în plenul Parlamentului că în anul 2030 Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share