Japonezii au inventat “masca inteligentă”. Ce poate face aceasta

O firmă din Japonia a inventat o ”mască inteligentă”, care poate transmite mesaje și poate face traduceri din japoneză în opt limbi străine. Compania se numește Donut Robotics, iar măștile sunt realizate din plastic, potrivit Reuters.

Acestea se conectează la smartphone prin intermediul unei conexiuni Bluetooth. Cu ajutorul unei aplicații, masca poate scrie mesaje, poate efectua apeluri sau poate amplifica vocea celui care o poartă.

Inginerii firmei au venit cu ideea realizării acesteia în timpul pandemiei, când au încercat să își procure măști. Primele 5.000 de măști vor fi livrate din luna septembrie.

Taisuke One – directorul executiv al companiei – vrea să livreze astfel de produse și în SUA, China și Europa, unde există un interes puternic.

O mască de acest tip va costa 40 de dolari. Compania speră însă să facă bani din vânzarea de abonamente digitale la o aplicație pe care utilizatorii o vor putea descărca. Taisuke One a strâns 260.000 de dolari pentru dezvoltarea produsului prin vânzarea de acțiuni la Donut Robotics.

Sursa: Libertatea.ro

Citește și: Cercetătorii din Israel au inventat o mască sanitară ce poate distruge coronavirusul

Total
0
Shares
Total
0
Share