Jay-Z şi Beyoncé, dați în judecată. De ce este acuzat cuplul

Jay-Z şi Beyoncé au fost acţionaţi în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor în piesa „Black Effect” de coregrafa şi profesoara Lenora Stines, care susţine că artiştii i-au înregistrat vocea şi au folosit-o în cântec fără permisiunea ei şi fără a menţiona-o, scrie Billboard.

Melodia este inclusă pe albumul „Everything Is Love” al celor doi, apărut în 2018.

Procesul a fost intentat în California şi, potrivit documentelor depuse marţi, Stines s-a simţit exploatată prin această melodie.

„Spre oroarea, şocul şi nemulţumirea dr. Stines, «Everything Is Love» cuprinde o exploatare neautorizată a vocii ei într-un cântec cunoscut ca «Black Effect»”, a scris avocatul reclamantei.

Mai mult, în plângerea depusă este menţionat că Stines consideră că pârâţii „au violat-o artistic”.

În timpul unei şedinţe promoţionale realizate în Jamaica, în martie 2018, Stines susţine că a pus la dispoziţia cântăreţilor dansatori pentru partea vizuală şi că se afla pe platou în timpul realizării videoclipului. Acolo, comentariile ei despre dragoste au fost înregistrate şi folosite apoi pe album.

Lenora Stines caută să obţină compensaţii, având în vedere că folosirea vocii ei în primele 60 de secunde ale „Black Effect”, care are o durată de aproximativ 5 minute şi 13 secunde, încalcă drepturile de autor.

Ea cere să fie plătite costurile de judecată, să primească o parte din drepturile de publicare şi creditarea pe album. Stines este reprezentată de Andrew Williams de la Williams Law Group.

Jay-Z şi Beyoncé nu au făcut comentarii legat de acest proces.

Sursa: News.ro

Citește și: Cele mai ciudate contracte prenupțiale ale cuplurilor celebre

Total
0
Shares
Total
0
Share