Politic

Jizdan: Vila lui Dodon de la Condrița să fie transformată în sanatoriu pentru persoanele în etate

Pinterest LinkedIn Tumblr

De Ziua Persoanelor în Etate, deputatul PDM, Alexandru Jizdan a venit cu propunerea ca vila prezidențială de la Condrița să fie transformată într-un sanatoriu pentru persoanele în etate.

„Partidul Democrat vine cu un îndemn adresat Guvernului condus de Maia Sandu. Astfel, cerem ca la ședința de mâine a Cabinetului de Miniștri sau cel târziu la ședința de săptămâna viitoare, Guvernul să aprobe hotărârea de transmitere a vilei prezidențiale de la Condrița la balanța ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pentru ca aceasta să fie transformată în sanatoriu pentru persoanele în etate. Pensionarii moldoveni au dreptul să se recreeze și să-și refacă sănătatea în condiții bune.
Sperăm că președintele Dodon nu va fi împotrivă ca această vilă, de care beneficiază acum exclusiv familia lui, să fie utilizată de către persoanele în etate. Cu atât mai mult că Igor Dodon are casă, are o clădire a Președinției mare și frumoasă, și reparată recent, are reședință de stat.”, a declarat Jizdan.

Mai mult, Jizdan propune ca „Pensiunea din Holercani”, care acum se află în gestiunea Cancelariei de Stat și este folosită pentru recreerea demnitarilor de stat să fie transformată în pensiune destinată veteranilor și combatanților războiului de la Nistru.

„A doua solicitare adresată Guvernului Maiei Sandu este ca, la fel, mâine sau cel târziu săptămâna viitoare, să transmită la balanța ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Întreprinderea de Stat „Pensiunea din Holercani”, care acum se află în gestiunea Cancelariei de Stat și este folosită pentru recreerea demnitarilor de stat. Partidul Democrat propune ca aceasta să fie transformată în pensiune destinată veteranilor și combatanților războiului de la Nistru. Este un loc simbolic pentru ei, pe malul Nistrului, în preajma locurilor unde, în 1992, au apărat integritatea țării noastre cu armele în mâini. Acest gest ar fi o mică mulțumire pentru gestul lor de a lupta pentru independența și integritatea Republicii Moldova.”, a mai adăugat democratul.

 

 

loading...

Comments are closed.