Alte știri

Jocurile Olimpice din vara 2020 ar putea fi anulate, din cauza coronavirusului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Anularea evenimentelor sportive, în contextul răspândirii coronavirusului, ar putea să se aplice inclusiv la Jocurile Olimpice.

Mai exact, cel mai longeviv membru al Comitetului Internaţional Olimpic, Dick Pound, a afirmat în cadrul unui interviu că organizaţia din care face parte analizează situaţia.

„Este o decizie extrem de complicată, care nu poate fi luată, fără să ai informaţii verificate în prealabil. Nu poţi să amâni un eveniment de amploarea Jocurilor Olimpice, este atâta lume implicată, atâtea ţări, televiziuni… Nu poţi spune: «Hai să le ţinem în octombrie. Dar vom da verdictul, cel târziu în luna mai, asta pentru că trebuie luate măsuri sporite de securitate, de la mâncare şi hoteluri până la studiourile TV”, a declarat Dick Pound.

Totuşi, organizatorii exclud alternativa unui oraş, precum Londra, care s-a oferit să găzduiască din nou competiţia: „Este un nou tip de război, dacă epidemia se extinde, probabil, că Olimpiada va fi anulată. Japonia a investit deja peste 12 miliarde de dolari…  e greu să ne mutăm în alt oraş, puţine au capacitatea de a găzdui un asemenea eveniment. Nici nu e recomandabil ca mai multe oraşe să împartă competiţiile”, a concluzionat oficialul.

Citește și: A fost găsit medicamentul contra coronavirusului? Ce spune Organizația Mondială a Sănătății

loading...

Comments are closed.