Josep Borell, declarație înainte de summit-ul EPC: Republica Moldova trebuie să continue reformele

Perspectiva de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană există, iar voința europeană a oamenilor și calea europeană este foarte clară. În continuare, țara noastră trebuie să implementeze mai multe reforme necesare. Declarația a fost făcută astăzi la Chișinău de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borell, înainte de Summitul Comunității Politice Europene, scrie Moldpres.md

„Trebuie să lucrăm la trei lucruri. Să conectăm mai bine oamenii din această comunitate politică, să stabilizăm continentul nostru și să asigurăm securitatea. Stabilitate, securitate și conectivitate sunt cele trei cuvinte cheie ale acestei reuniuni din perspectiva construirii unui cadru comun de politici pentru UE”, a declarat Josep Borell.

Oficialul s-a referit și la situația din regiunea transnistreană. „Republica Moldova decide în mod independent ce se întâmplă cu regiunea transnistreană. Ciprul a devenit membru al UE având o problemă teritorială. Moldova la fel poate să facă acest lucru”, a conchis Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate.

Delegațiile participante la Summitul CPE continuă să sosească la Castel Mimi de la Bulboaca.

Total
0
Shares
Total
0
Share