Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani va examina astăzi dosarul lui Vlad Filat: Acuzații de spălare de bani și legături cu frauda bancară

Astăzi, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, va avea loc o nouă ședință de judecată în dosarul fostului prim-ministru Vlad Filat, care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. Ședința va începe la ora 10 și va avea loc în contextul acuzațiilor că Filat ar fi încheiat un contract de asistență în campania electorală pentru PLDM (Partidul Liberal Democrat din Moldova) în iulie 2013, în vederea alegerilor parlamentare din noiembrie 2014. Contractul ar fi fost încheiat cu o companie de consultanță din Washington, SUA, informează OBSERVATORUL.

Potrivit acuzațiilor, Vlad Filat ar fi achitat sumei de 12.847.902 lei către compania nerezidentă, utilizând fonduri provenite din infracțiuni de corupție din Banca de Economii. Transferurile de bani ar fi fost efectuate periodic din conturile companiilor gestionate prin intermediar, care ar fi conținut mijloace financiare obținute ilegal.

Este important de menționat că fostul premier a fost deja condamnat de aceeași instanță pentru escrocherie și spălare de bani în cadrul scandalului legat de frauda bancară la Banca de Economii. Vlad Filat a ispășit deja pedeapsa primită, însă nu a restituit prejudiciul cauzat statului.

Aceasta este o actualizare în ceea ce privește dosarul de învinuire a fostului prim-ministru Vlad Filat de săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. Urmează a se vedea cum va evolua situația și care vor fi deciziile luate de către instanța de judecată în acest caz.

Total
0
Shares
Total
0
Share