Alte știri

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks a fost arestat de poliția britanică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange a fost arestat astăzi de către poliția britanică. Acesta a petrecut aproape 7 ani în ambasada Ecuadorului.

Julian Assange, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat astăzi de către poliția din Marea Britanie. Oamenii legii au fost invitați de către reprezentanții ambasadei Ecuadorului, după ce această țară i-a refuzat controversatului jurnalist oferirea unui refugiu diplomatic.

Amintim că Assange este un jurnalist australian, care a devenit cunoscut datorită proiectului său Wikileaks, fondat în 2006. A făcut publice materiale în legătură cu ucideri extrajudiciare din Kenya, descărcarea deșeurilor toxice din Africa, proceduri ale Golfului Guantanamo și despre bănci ca Kaupthing și Julius Baer. În 2010 a început să publice detalii despre implicarea Statelor Unite în războaiele din Afghanistan și Irak. Pe 28 noiembrie 2010, Wikileaks și patru parteneri media ai săi au început să publice telegrame secrete ale Statelor Unite, fapt catalogat de Casa Albă ca nechibzuit și periculos.

Assange este căutat de către Biroul Federal de Investigații pentru spionaj și furt de proprietate intelectuală a Statelor Unite ale Americii. Wikileaks a publicat 10 milioane de documente secrete, inclusiv 30 de mii de emailuri private ale lui Hillary Clinton, de pe vremea când aceasta era Secretară de Stat. Scurgerile de informații au costat-o pe Clinton președenția Statelor Unite.

Pe data de 7 decembrie 2010 Assange a fost arestat de poliția britanică deoarece pe numele său fusese emis un mandat european de arestare din partea autorităților suedeze, el fiind acuzat de abuz sexual.

loading...

Comments are closed.