Jurist: Prezența lui Andrei Năstase la ședința Primăriei este o sfidare crasă a Legii!

Andrei Năstase, MAI, ministrul de interne, ACUM, Platforma DA, vicepremier, PPDA, Maia Sandu, Igor Dodon, politia, IGP, INP

În ultimele zile am tot insistat pe autosuspendarea lui Andrei Năstase din noua sa funcție de primar general al Chișinăului, dar iată că individul a ales să facă show înainte să îndeplinească buchia Legii, iar ceea ce a făcut astăzi, prin participarea sa la ședința Primăriei, este o sfidare crasă a prevederilor Codului Electoral“, susține juristul Corneliu Gandrabur pe blogul său.

Or, mai indică juristul, Andrei Năstase a fost obligat conform art.13 alin.(3) din Codul Electoral să se autospende din funcția de primar odată cu pronunțarea deciziei Curții de Apel Chișinău. Năstase nu a avut dreptul să se rețină în noua funcție nici măcar o minută după ultimul cuvând pronunțat de către judecătorul instanței de apel, iar de îndată urma să emită o dispoziție scrisă de mână cu privire la autosuspendarea sa în legătură cu faptul că este și candidat la aceeași funcție.

Potrivit normei legale de mai sus, cetăţenii Republicii Moldova care, în virtutea funcţiei pe care o deţin, nu au dreptul să fie membri ai partidelor sau ai altor organizaţii social-politice, precum şi persoanele cu înaltă funcţie de răspundere al căror mod de numire sau de alegere este reglementat de Constituţia Republicii Moldova şi/sau de legile organice, din momentul înregistrării lor în calitate de concurenţi electorali, îşi suspendă activitatea în funcţia pe care o deţin. Persoanele care cad sub incidenţa acestor prevederi sunt: d) primarii şi viceprimarii.

”În acest context, după cum spune și Nastase de fiecare dată, nerespectarea normei legale este o încălcare crasă a ei, faptă pentru care el ar trebui să suporte consecințele dure ale legii în vigoare”, a menționat Gandrabur.

”Dar, așa cum am scris și în titlu, nimeni nu va cerere sancționarea lui Nastase și nici excluderea lui din campania electorală, deoarece baba bicotoare devine mai cunoscută dacă îi mai dai un motiv de bocit, iar vreun demers de sancționare ar fi un nou șut benefic pentru candidatul Andrei Năstase, care în așa fel ar mai aduna noi dividende politice și i-ar crește și mai mult șansele la funcția de primar”, a conchis juristul.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share