Juriștii unei companii de construcții au blocat accesul pe șantier Silviei Radu care dorea să inspecteze construcția

Silvia Radu constructii ilegale primar general Chisinau
 

Un nou scandal pe strada Visarion Belinski din Capitală. Primarul interimar al Chişinăului, Silvia Radu, nu a fost lăsată să intre pe un şantier, unde se ridică un bloc de locuit, după ce juriștii companiei de construcţii i-au blocat accesul.

Funcţionarul, împreună cu o comisie, a mers, astăzi, în inspecţie, după ce locatarii din preajmă s-au plâns că blocul s-ar construi ilegal, transmite Prime.

Vom întreprinde măsuri ce țin de deschiderea unor contravenții din partea constructorilor pentru nerespectarea accesului și împiedicarea executării legislative în ceea ce ține controlul normelor de construcție la acest obiect“, a spus primarul interimar al Chişinăului, Silvia Radu.

Blocul de locuit cu nouă etaje se ridică într-o zonă rezidenţială, unde sunt doar case particulare. Oamenii care locuiesc în apropiere se plâng că, din cauza lucrărilor, pe pereții locuinţelor au apărut fisuri.

Cred că ar fi oportun ca beneficiarul construcției să vină cu o propunere de modificare a documentației de proiect, care va fi acceptată de vecinii terenului respectiv“, a menționat şeful-adjunct, Direcţia Arhitectură Chişinău, Alexei Țurcan.

Autorităţile municipale susţin că, în 2014, când firma a început lucrările, au fost colectate şi prezentate 56 de semnături de la locatarii din zonă, care nu ar fi împotriva construcţiei.

Oamenii susţin, însă, că semnăturile ar fi fost falsificate şi spun că s-au adresat în instanţă. În prezent, lucrările sunt stopate, iar dosarul se află la Curtea de Apel.

Total
0
Shares
Total
0
Share