Social

Jurnalist italian: dezinformările sunt lansate de presa afiliată opoziției politice!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-un interviu acordat portalului stopfals.md, jurnalistul italian Michelangelo Coltelli a declarat că și în Italia de cele mai multe ori, dezinformările sunt lansate de mijloacele de informare afiliate opoziției politice din Italia, dar și de jurnaliștii care nu verifică informațiile pe care le publică.

Fondatorul platformei Butac, care are drept obiectiv lupta cu fake-news spune că deseori lipsa profesionalismului unor jurnaliști este cauza faptului că știrile false ajung la cât mai multă lume: „Multe știri false sunt distribuite și de ziare, dar nu pentru că ar fi plătite să facă acest lucru, ci din cauza că jurnaliștii preiau informațiile de la alte agenții de presă fără a le verifica. Aceste agenții partajează o mulțime de informații fără documentare suficientă, iar cei care le preiau nu întotdeauna le verifică.

Amintim că în 2017, televiziunea Jurnal TV, cunoscută drept una din televiziune afiliate opoziției a fost obligată de către CSJ să își ceară scuze pentru informații false lansate și distribuite la adresa Președintelui Parlamentului, Andrian Candu. Trustul Jurnal TV în mai multe rânduri a postat informații care s-au dovedit a fi false, motiv pentru care a și fost sancționat. Ulterior, Jurnal TV a dezmințit mai multe știri.

Mai multe state din UE au început lupta cu știrile false, Germania deja are o lege adoptată în acest sens, iar Franța este la un pas de a o face.

 

loading...

Comments are closed.