Alte știri

Jurnalist român: de câte ori aud pe cineva că vorbește de românismul de la Chișinău mi-l amintesc pe Filat vorbind la telefon cu Băsescu…

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jurnalistul român George Damian face sarcasm pe seama politicienilor de Chișinău declarați pro-romani, dar care în realitate se ocupă cu scheme de spălare de bani și alte lucruri murdare.

„Eu când vreau să râd puțin și trist cu Republica Moldova recitesc raportul Kroll 1, cel publicat de Candu. Și aștept publicarea raportului Kroll 2, ca să râd și mai puțin și mai trist. Și apoi m-aș apuca să fac o relatare cronologică a ultimului deceniu de la Chișinău. Trist și inutil deceniu pentru unii, extrem de profitabil pentru alții. Miturile se desfac și se refac, la nevoie toți sunt urmașii Romei, niște răi și niște fameni. Trist spectacol. Și de câte ori aud pe cineva că vorbește de românismul de la Chișinău mi-l amintesc pe Filat vorbind la telefon cu Băsescu în timp ce își scutura socoteala, iar imediat apoi o încăleca pe fetița aceea zicându-i romantic: ”Hai să facem olecuță de unire!”, a scris Damian pe facebook. 

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Amintim că prietenia dintre Vlad Filat și Traian Băsescu se întîmpla prin 2011, când primul se afla în funcția de premier la Chișinău iar al doilea în fotoliu de președinte la București. Ulterior Băsescu a plecat în opoziție în politica românească, iar Filat a ajuns la închisoare în politica moldovenească. Și așa s-a rupt prietenia dintre frații de pe cele două maluri ale Prutului.

loading...

Comments are closed.