Externe

Jurnalistul Alexandr Nevzorov răspunde tentativelor de represiune ale Kremlinului: ”În sicriu i-am văzut. Pot să mă tortureze, să mă sperie – nu!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, din partea partidului ”Edinnaia Rossia”, Sultan Hazaev a solicitat Procuraturii Generale să verifice publicațiile renumitului jurnalist rus, Alexandr Nevzorov, pentru conținutul extremist, îndreptat împotriva ”operațiunii speciale din Ucraina”, denumirea dată de autoritățile ruse invaziei militare din statul ucrainean, transmite Telegraph.md, cu referire la RIA Novosti.

În replică, Alexandr Nevzorov a declarat că autoritățile ruse vor găsi pretextul necesar, dacă au intenția de a-l supune represiunilor.

În sicriu i-am văzut. Și pe acest deputat, și pe procuratură. Văd război – îl numesc ”război”. Și nu doar război, dar un un război criminal și schizofrenic, care va ruina definitiv Rusia. Ghidându-mă de Constituție și legea privind mass-media. Și de propriile mele viziuni despre bine, rău și soarta acestei țări nefericite. Iar dacă acești demenți caută pretext, atunci, probabil îl vor găsi. Să pună bețe în roate, să toarne, să închidă și să tortureze – da, pot. Să mă sperie – nu”, a scris Nevzorov, pe canalul său de Telegram.

Alexandr Nevzorov este un jurnalist sovietic și rus, reporter, prezentator TV, regizor, scenarist și producător de documentare, publicist. Deputat al Dumei de Stat în patru legislative (1993-2007), a fost membru al Comitetului Dumei de Stat al Adunării Federale a Federației Ruse pentru legislația constituțională și construirea statului. Ipolog, fondator, „maestru și mentor” al școlii ”Nevzorov Haute École”. Consilier al directorului general al Pervîi Kanal (din 2006)

În anul 2012, jurnalistul a fost inclus pe lista ”persoanelor de încredere” ale președintelui Vladimir Putin.

Întrebat de ce a acceptat să fie persoana de încredere a șefului rus de stat, Nevzorov a declarat că i-a întors o favoare lui Putin, care, în anii `90, l-a convins pe ex-primarul Sankt-Petersburgului, Anatolie Sobchak, să nu comande asasinarea lui Nevzorov.

În decursul ultimilor ani, Alexandr Nevzorov este cunoscut ca un aprig critic al președintelui Vladimir Putin și regimului de la Kremlin, având și emisiunea periodică ”Nevzorovskie sredy” pe postul de radio ”Eho Moskvy”, până la închiderea ultimului.

 

loading...

Comments are closed.