Alte știri

Khabib Nurmagomedov s-a retras din UFC

Pinterest LinkedIn Tumblr

Khabib Nurmagomedov s-a retras din MMA după victoria în fața lui Justin Gaethje de la gala UFC 254, însă are în continuare proiecte mărețe pentru acest sport, transmite Telegraph.md, cu referire la Jurnal.md

Campionul din octagon visează să ducă luptele de MMA la Jocurile Olimpice, începând cu anul 2028. Conform Marca, Khabib vrea să vadă cu orice preț că MMA-ul este considerat sport olimpic: “Includerea MMA-ului în calendarul olimpic este obiectivul meu pentru următorii ani.

Lucrez deja în această direcție, o să am mai multe întâlniri în viitorul apropiat. Dacă nu se va întâmpla asta în 2024, la Paris, cred că ar fi minunat să se întâmple la Los Angeles (n.r în 2028). Știu că organizatorii Jocurilor Olimpice nu-și doresc să vadă foarte mult sânge în competiție, dar consider că interesul pentru MMA s-ar ridica la același nivel cu cel pentru atletism și fotbal”, a spus Khabib, într-o apariție publică.

Khabib Nurmagomedov a spus că nu va mai lupta niciodată fără tatăl său, care a murit în luna iulie după ce a fost infectat cu COVID-19. Abdulmanap Nurmagomedov era și antrenorul lui Khabib, iar campionul din UFC i-a promis mamei sale că nu va mai lupta după această bătălie cu Justin Gaethje.

Campion mondial la categoria ușoară, Khabib Nurmagomedov se retrage cu un record impresionat, 29 de victorii și zero înfrângeri. Cele 28 de victorii obținute până la gala UFC 254 au fost obținute cu tatăl său, Abdulmanap, la marginea octagonului.

Starul din UFC și-a anunțat retragerea la interviul de la finalul luptei cu Justin Gaethje: “A fost ultima mea luptă. Nu voi mai veni aici fără tatăl meu. Când UFC m-a sunat despre lupta cu Justin, am vorbit cu mama timp de 3 zile. Nu a vrut să merg să lupt fără tata, dar i-am promis că va fi ultima mea luptă.

Îți mulțumesc, Justin. Știu multe lucruri despre tine, știu că îți ajuți oamenii. Fii aproape de părinții tăi, nu știi ce se poate întâmpla mâine”, a spus Khabib.

Numărul cititorilor și al celor care ascultă muzică a crescut în anul pandemiei

loading...

Comments are closed.