Politic

Kiev-Chișinău: În ce condiții Poroșenko se va întâlni cu Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele de la Kiev, Petro Poroșenko, este dispus la un dialog cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, dacă acesta va sprijini integritatea teritorială a Ucrainei. Poroșenko a făcut declarația la o întîlnire cu șefii misiunilor străine acreditate la Kiev.

„Recent, președintele Moldovei a declarat că este deschis spre dialog. Din partea mea, și eu vreau să declar că tot timpul am sprijinit o asemenea posibilitate”, a spus Poroșenko, făcînd referire la afirmațiile făcute de Igor Dodon într-un interviu.

„Avem relații foarte productive la nivel guvernamental. Acest lucru îi este bine cunoscut șefului statului moldovean, ca și despre așteptările președintelui Poroșenko și ale Kievului oficial privind expresia unui sprijin clar pentru integritatea teritorială și independența țării noastre, incluzînd Crimeea. Așteptăm o poziție fermă, corespunzătoare, din partea vecinilor noștri”, a adăugat președintele Ucrainei.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este cunoscut pentru orientarea sa pro-rusă și se consideră un prieten al președintelui rus Vladimir Putin. Iar președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, este cunoscut pentru orientare sa pro-UE și pro-NATO. Deși Ucraina și Moldova sunt țări vecine, Dodon nu s-a întâlnit niciodată cu Poroshenko în calitate de șef de stat.

loading...

Comments are closed.