Killerul face lumină – Proca explică motivul adevărat pentru care l-a acuzat pe Plahotniuc! Care va fi reacția lui Usatîi?

Proca Vitalie Renato Usatii Vlad Plahotniuc Gherman Gorbuntov Ion Druta Pisateli Partidul Nostru Jurnal TV Val Butnaru

După 5 ani de când Vitalie Proca a acceptat comanda lui Usatîi de al asasina pe bancherul rus, Gherman Gorbunțov, killerul a dat cărțile pe față. Pentru prima dată de la atentatul din Londra, Proca a recunoscut că el a apăsat pe trăgaci. Mai mult, Proca a și recunoscut în interviul dat pentru Jurnal TV, de ce l-a acuzat pe Plahotniuc că ar fi organizat atentatul. Și asta chiar dacă victima, adică Gorbunțov, precum și restul organizatorilor, Ion Druță alias Pisateli, precum și Valentin Halupa, au recunoscut că organizatorul tentativei de asasinat este Renato Usatîi. Coincidență sau nu, dar după atentatul la viața lui Gorbunțov, toate activele bacherului, precum și casa sa din Moscova, au devenit propietatea lui Usatîi.

Ceea ce nu a dorit să vadă presa de la Chișinău, este o declarație foarte sinceră care i-a scăpat Proca. Chiar pușcăriaș fiind, acesta explică așa cum înțelege el că se face politica la Chișinău. Luat probabil de valul povestirilor, Proca a recunoscut de ce a ieșit acum să-l acuze pe Plahotniuc:

“Este foarte simplu să-l dai jos pe un politician, îi bagi un omor, sau cum în cazul meu, un om cu antecedente penale, un criminal care să-l murdărească. Iar după asta e foarte simplu, dezvolți subiectul cum vrei.”, a declarat Proca.

Killerul a avut dreptate. Imediat după interviul acordat gratis pentru Jurnal TV, o bună parte din presa de la Chișinău a început să-i pună în cârca lui Plahotniuc tentativa de omor asupra lui Gorbunțov. Iar așa numita presă de investigație, a început a dezvolta ideea pornind doar de la declarațiile lui Proca, fără a lua în considerare declarațiile lui Pisateli de exemplu sau Halupa.

Întâmplător sau nu, dar Proca a recunoscut ceea ce până acum oamenii apropiați ai primarul de Bălți negau, că anume Usatîi este acel care-i „protejează” și suportă toate cheltuielile de cazare și întreținere. Chiar și așa, presa de la Chișinău nu s-a grăbit să-l întrebe pe Renato Usatîi de ce și-ar lega numele de un killer și mai ales de ce-l ajută. Totuși Usatîi se vrea a fi un politician, iar Proca un criminal, iar să explici oamenilor și aceștia să te și creadă de ce te legi de un om care omoară la comandă, este cam greu.

În continuare este video-ul unde Proca explică cum poți murdări sau da jos un politician, aducându-i acuzații false.

Total
0
Shares
Total
0
Share