Klaus Iohannis a solicitat la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles sprijin european pentru Republica Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, a solicitat sprijin european pentru Republica Moldova la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. „Republica Moldova este cel mai afectat stat de agresiunea Rusiei, după Ucraina, evident”, a declarat liderul de la Cotroceni înaintea participării la reuniunea Consiliului European, scrie IPN

Klaus Iohannis a declarat că insistă pe urgența sprijinului militar pentru Ucraina, dar și pe menținerea sprijinului european pentru Moldova. „Menținerea sprijinului european rămâne fundamentală și pentru Republica Moldova. Din vecinătatea noastră, problemele se acumulează mai mult în Moldova”.

Potrivit președintelui român, Republica Moldova traversează o perioadă pre-electorală complexă și se confruntă cu amenințări hibride, chiar fără precedent, de aceea, este esențial să fie sprijinită. „Siguranța Republicii Moldova înseamnă siguranța spațiului european”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României a mai spus că în ceea ce privește politica de extindere a Uniunii, susține adoptarea cât mai curând a cadrelor de negociere cu Ucraina și Republica Moldova, precum și organizarea primelor Conferințe Interguvernamentale politice cu ambele state.

Șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană s-au reunit pentru două zile la Bruxelles, pentru a discuta ajutorul militar acordat Kievului. Pe agenda summit-ului este și cadrul de negociere pentru aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la spațiul comunitar.

Reuniunea Consiliului European are loc pe 21 și 22 marttie la Bruxelles. Printre subiectele principale discutate se numără: sprijinul militar pentru Ucraina, criza din Orientul Mijlociu, situaţia fermierilor europeni şi extinderea Uniunii Europene.

 

Total
0
Shares
 
Total
0
Share