Kozak se bucură că Plahotniuc a plecat din Moldova și a mulțumit deputaților din blocul ACUM, care s-au aliat cu PSRM

Kozak se bucură că Plahotniuc a plecat din Moldova, kozak a mulțumit deputaților din ACUM, care s-au aliat cu PSRM, dodon kozak, moldova rusia, dodon putin, federalizare
 

Vicepremierul rus, Dmitri Kozak a ajuns astăzi la Chișinău pentru a se întâlni cu președintele statului Igor Dodon, cu prim-ministrul Maia Sandu și cu speakerul Zinaida Grecianîi. Oficialul de la Moscova depune toate eforturile pentru apropierea Moldovei de Rusia.

În cadrul întrevederii sale, Kozak a declarat că este mulțumit de faptul că președintele PDM, Vlad Plahotniuc a plecat din țară, și-a dat demisia din funcția de lider al partidului. „Noi suntem muțumiți că Plahotniuc a părăsit țara”, a comentat vicepremierul rus. Totodată, el a salutat învestirea noului guvern în frunte cu Maia Sandu: “Vreau să-i mulţumesc lui Igor Dodon, membrilor Blocului “ACUM” și socialiştilor, pentru că au reuşit să formeze o coaliţie”, a mai declarat Kozak.
 
Amintim că alianța PSRM și ACUM s-a oficializat pe 8 iunie, în aceeași zi cu formarea majorității parlamentare, alegerea Zinaidei Grecianîi în funcția de președinte a Parlamentlui și a Maiei Sandu în funcția de premier. De menționat că Dmitri Kozak este autorul Planului de federalizare a Republicii Moldova, plan susținut de Dodon.
kozak dodon, moldova rusia, federalizare
Total
0
Shares
Total
0
Share