Kremlinul a desființat organizațiile rusești care au conexiuni cu Navalnyi, declarându-le „extremiste”

 

Tribunalul de Moscova a decis miercuri, 9 iunie, că Fundația Anticorupție și Fundația pentru Protecția Drepturilor Cetățenilor (ONG-urile non-profit recunoscute în Rusia ca agenți străini), organizații care au conexiuni cu opozantul Kremlinului, Alexei Navalnyi, aflat în închisoare, precum și mișcarea publică a sediului central Navalnyi să fie recunoscute ca „organizații extremiste”, în urma unei cereri din partea Parchetului orașului Moscova, informează ZdG

„Tribunalul orașului Moscova a admis cererea administrativă formulată de Parchetul orașului Moscova împotriva organizației nonprofit a Fundației Anticorupție, a organizației nonprofit a Fundației pentru Protecția Drepturilor Cetățenilor și a mișcării publice a sediului central Navalnyi”, au declarat reprezentanții ai instanței.

Serviciul de presă a adăugat că instanța a desființat Fundația Anticorupție și ONG-urile Fundației pentru Protecția Drepturilor Cetățenilor și a interzis mișcarea publică a sediului Navalnyi. Serviciul de presă a subliniat că hotărârea este supusă executării imediate în ceea ce privește închiderea acestor organizații.

După decizia de miercuri a justiţiei, Navalnyi a promis că „nu va da înapoi”.

„Ne vom descurca, vom evolua, ne vom adapta. Dar nu ne vom îndepărta de obiectivele şi ideile noastre. Aceasta este ţara noastră şi nu avem alta”, a scris opozantul rus pe contul său de Twitter după anunţarea hotărârii.

Navalnyi, cel mai marcant critic din Rusia al preşedintelui Vladimir Putin, execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate într-o colonie penitenciară pentru acuzaţii de fraudă datând din 2014, pe care opozantul le denunţă ca motivate politic.

În aprilie curent, opozantul rus Alexei Navalny, care a intrat în greva foamei la sfârșitul lunii martie, în colonia corecțională numărul 2 din orașul Pokrov, a fost transferat înapoi la detașamentul de la unitatea medicală.

La 2 februarie, Curtea Districtuală Simonovsky din Moscova a schimbat pedeapsa cu suspendare în cazul opozantului Alexei Navalny cu una reală în dosarul „Yves Rocher”. El a fost condamnat la trei ani și șase luni de detenție într-o pușcărie cu regim general. Pedeapsa dictată de judecătorii ruși va exclude aproape un an pe care Navalnyi l-a petrecut în arest la domiciliu. Astfel, el ar urma să se afle în pușcărie doi ani și opt luni.

Citește și: Decizie istorică: Israelul, prima ţară care interzice comerţul cu blănuri pentru industria modei

Total
0
Shares
Total
0
Share