Kremlinul nu vrea pace: Rusia spune că nu este posibilă coexistenţa cu actualul ”regim” din Ucraina

Rusia nu poate coexista cu actualul “regim” ucrainean şi Moscova se va opune NATO atât timp cât va avea nevoie pentru a-şi atinge obiectivele, a declarat marţi un diplomat cu rang înalt din cadrul Ministerului rus de Externe, scrie News.ro

“Actualul regim este absolut toxic, nu vedem nicio opţiune de coexistenţă cu el în acest moment”, a declarat ambasadorul Rodion Miroşnik.

Oficialul cu rang înalt din cadrul MAE rus a acuzat că Ucraina a comis crime împotriva civililor, iar NATO că a furnizat arme interzise Kievului, dar a preconizat că Occidentul îşi va pierde în cele din urmă interesul pentru Ucraina.

El a spus, potrivit agenţiei TASS, că forţele armate ale Ucrainei au organizat în ultimele săptămâni o “vânătoare” în masă cu ajutorul dronelor de atac asupra civililor ruşi şi a transportului civil. Potrivit diplomatului, datele din ultimele luni confirmă faptul că formaţiunile armate ucrainene şi mercenarii străini efectuează lovituri ţintite asupra instituţiilor sociale de pe teritoriul rus, alegând momentele în care sunt cei mai mulţi civilii acolo. “Pentru asta, folosesc arme cu rază lungă de acţiune şi de înaltă precizie furnizate de ţările occidentale”, a precizat el.

“Putem rezista NATO atât cât este nevoie pentru a ne îndeplini sarcinile pe care preşedintele le-a formulat”, a punctat Miroşnik.

Total
0
Shares
Total
0
Share