Kremlinul respinge ideea că vrea să relanseze goana înarmărilor

dmitrii peskov, goana inarmarilor, discursul lui putin, armata rusa
 

Kremlinul a respins vineri orice idee că şi-ar dori să relanseze o “cursă a înarmărilor” cu SUA, la o zi după discursul foarte ferm al preşedintelui Vladimir Putin, în care el a lăudat armele “invincibile” ale Rusiei, relatează AFP, citat de agerpres.

Rusia nu are intenţia de a se lansa într-o cursă a înarmărilor“, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, respingând acuzaţiile Washingtonului potrivit cărora Moscova şi-ar încălca obligaţiile sale internaţionale prin dezvoltarea acestor noi arme.

Noi dezminţim categoric toate acuzaţiile conform cărora Rusia încalcă dispoziţii şi articole ale dreptului internaţional privind dezarmarea şi controlul armelor “, a spus Peskov.

“Rusia a fost, este şi va fi constrânsă de obligaţiile sale internaţionale”, a adăugat el.

Preşedintele Vladimir Putin a pronunţat joi un discurs cu accente militariste în faţa parlamentului, în care el a enumerat ultimele tipuri de arme de înaltă tehnologie ale Rusiei, asigurând în acelaşi timp că “nu ameninţă pe nimeni”.

El a prezentat noi tipuri de rachete de croazieră cu “rază nelimitată” şi hipersonice, mini-submersibile cu propulsie nucleară şi o armă laser “despre care este prea devreme pentru a-i menţiona detaliile”.

Washingtonul a reacţionat, acuzând Moscova de “încălcarea directă” a tratatelor internaţionale semnate de Rusia, între care Tratatul privind forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF), semnat de Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov în 1987.

Discursul despre starea naţiunii, rostit în ajun de preşedintele Vladimir Putin în faţa camerelor reunite ale parlamentului federal, nu are un “caracter militarist”, iar noile tipuri de arme prezentate de şeful statului rus, cu această ocazie, reprezintă o garanţie a menţinerii parităţii nucleare în lume, a insistat Dmitri Peskov, citat de TASS.

Total
0
Shares
Total
0
Share