La aproape 2 luni de la tragedie, unii locuitori din blocurile avariate de la Otaci așa și nu și-au primit banii pentru locuințe

bloc prabusit otaci, cladire otaci, ministerul economiei si infrastructurii, guvernul sandu

Locatarii celui de-al doilea bloc de la Otaci, învecinat cu clădirea prăbușită acum o lună, au fost evacuați. Asta după ce în urma unei expertize s-a constatat că terenul de fundare, pereții și acoperișul nu sunt satisfăcătoare, iar exploatarea clădirii în starea actuală nu se recomandă. Totuși, oamenii încă nu au primit compensații pentru procurarea unor apartamente noi. Despre aceasta a declarat pentru TV8 președintele raionului Ocnița, Vasile Romanciuc.

„În momentul de față cel de-al doilea bloc din Otaci este blocat. Oamenii au fost evacuați pentru că noi nu dorim ca viața lor să fie pusă în pericol. Posibil că și ei vor primi compensații, în rând cu foștii locatari ai blocului demolat. Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova analizează în prezent această posibilitate. Oamenii trebuie să aibă șansa de a-și procura un apartament nou”, a spus președintele raionului Ocnița, citat de TV8.md

Totodată, Vasile Romanciuc a spus că deocamdată nu se cunoaște, dacă cel de-al doilea bloc va fi demolat sau nu. Dânsul a spus că o decizie în acest sens va fi luată mai târziu, după ce va fi efectuată o nouă expertiză tehnică asupra blocului, una mai amplă.

Pe 12 august la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, a declarat că în viitorul apropiat va fi pregătită o Hotărâre de Guvern cu privire la alocarea unor mijloace financiare și locuitorilor celui de-al doilea bloc.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share