Alte știri

La Ceadîr-Lunga va fi construit un azil de bătrâni

Pinterest LinkedIn Tumblr
În municipiul Ceadîr-Lunga va fi construit un Azil de bătrâni. Proiectul de lege privind scutirea de taxe a mărfurilor și serviciilor importate pentru construcţia acestuia a fost examinat și votat, în ședința de astăzi, a Parlamentului.
Potrivit proiectului, instituția va fi una modernă, cu o capacitate de 32 locuri de cazare, iar suma investiției va costitui 500 mii euro. Finanţarea tuturor mărfurilor și serviciilor necesare pentru construcție va fi efectuată de către primăria Altîndaa din Republica Turcia, ca urmare a discuţiilor întreținute de către Consiliul Executiv al UTA Găgăuzia cu conducerea acesteia.
Autorii susțin că conform experienţelor şi celor mai bune practice în domeniu, proiectele de acest gen se bucură de înlesniri fiscale şi vamale pentru toate lucrările de construcţie şi montaj. Astfel, se propune scutirea de taxa vamală, taxa pentru efectuarea procedurilor vamale şi scutirea de taxă pe valoarea adăugată fără drept de deducere a mărfurilor şi serviciilor importate şi/sau livrate pentru construcţia Azilului de bătrâni în municipiul Ceadîr-Lunga, UTA Găgăuzia.

 

loading...

Comments are closed.