La cererea procurorului general interimar, CSM a dispus efectuarea perchezițiilor în privința președintei interimare a CSJ

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a eliberat marți, 29 martie, acordul privind efectuarea perchezițiilor în privința unei magistrate de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). O solicitare în acest sens a fost depusă în adresa Consiliului de către procurorul general interimar Dumitru Robu, informează ZdG.md

Potrivit surselor ZdG, magistrata în privința căruia CSM a eliberat acordul pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală este președinta interimară a CSJ Tamara Chișca-Doneva, bănuită de îmbogățire ilicită.

„Cu 7 voturi pro, plenul CSM acceptă sesizarea procurorului general interimar cu privire la eliberarea acordului pentru efectuarea perchezițiilor în privința unui judecător de la CSJ, pentru bănuiala săvârșirii articolului 330 aliniat 2 din Codul Penal”, a declarat președintele CSM, Dorel Musteață.

La 24 martie 2021, Tamara Chișca-Doneva, care a făcut parte din completul de judecători ce a luat decizia finală în cazul „Gemenii” și a dus la obligarea statului de către CtEDO să achite prejudicii de până la 3,6 mln. de euro, a fost numită președintă interimară la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Tamara Chișca-Doneva a fost numită de Parlament în funcția de vicepreședintă a Curții Supreme de Justiție (CSJ) la 12 martie 2021.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share