Economic

La Chișinău au început negocierile pe marginea proiectului Acordului de Comerț Liber cu statele EFTA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prima rundă de negocieri pe marginea proiectului Acordului de Comerț Liber dintre Republica Moldova și statele membre ale Asociației Europene de Liber Schimb (EFTA) se desfășoară în perioada 23-25 martie curent, în format de videoconferință. Echipa de negociatori a Republicii Moldova este condusă de Iuliana Drăgălin, secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), informează Moldpres.md

În cadrul primei runde, discuțiile se vor axa pe prevederile legale și instituționale, comerțul cu bunuri și servicii, facilitarea comerțului și cooperarea vamală, regulile de origine, barierele tehnice în calea comerțului, drepturile de proprietate intelectuală, dezvoltarea durabilă, precum și îmbunătățirea condițiilor de cooperare în sectorul privat.

Importanța acestui Acord reprezintă un pas imperativ pentru dinamizarea cooperării bilaterale între țările noastre. O cooperare eficientă, bazată pe continuarea și dezvoltarea cooperării reciproc avantajoase este în mod clar un interes pe termen lung al tuturor părților”, a declarat Iuliana Drăgălin.

Semnarea Acordului de Comerț Liber dintre Republica Moldova și statele EFTA va contribui la fortificarea relațiilor comercial-economice între părți, va facilita accesul la noi piețe și va atrage investiții în principalele sectoare de activitate ale Republicii Moldova.

Citește și: În țara condusă de Maia Sandu: Energia electrică se va scumpi cu 25%

loading...

Comments are closed.